top of page

Minunile de la tenis de masă. Maria (10 ani), Mihai (8 ani) şi Dragoş (9 ani ), cei trei copii care


"Vreau să înving o chinezoaică din primele locuri mondiale" Este doar o mână de copil dar când vine vorba de tenisul de masă, sportul pe care îl practică serios de 3 ani, Maria vorbeşte ca un adult. La doar cei 10 ani ai săi, copila ştie clar ce performanţă urmăreşte. " Vreau să fac tenis până când o să reuşesc să bat o chinezoaică din primele locuri mondiale, asta mi-am propus."

Iar de la noi din ţară, Maria îşi doreşte să ajungă la fel de bună ca Elizabeta Samara, campioana europeană la tenis de masă. Când a intrat prima dată în sala de antrenament, Mariei nu i-a plăcut prea mult. Era cea mai mică dar cu ajutorul antrenoarei, Olimpia Purendea s-a acomodat şi a obţinut şi primele ei rezultate notabile.

"Paleta de argint pe care am câştigat-o cu ajutorul băieţilor, locul al II-lea la Campionatul Naţional, locul al -III-lea cu echipa la Campionatul Naţional şi primul loc la Cupa Regelui"

Maria este elevă la Şcoala Gimnazială Sfântul Nicolae şi reuşeşte să îmbine cu succes antrenamentul pentru tenisul de masă, pe care îl face în fiecare zi, cu orele de la şcoală. La tenis de masă cu Maria merge şi fratele ei, mai mic, Mihai. Deşi are doar 8 ani, băiatul face tenis de masă de 4 ani şi este extrem de perseverent.

“Mihai iubeşte tableta pe care vizionează meciuri internaţionale. Într-o zi a venit la antrenament cu tableta şi l-am intrebat ce face acolo. Mi-a spus că ar vrea să ştie să servească aşa cum face şi Dimitij Ovtcharov (n.r. numărul 1 în Europa şi numărul 6 Mondila în 2015). Imediat a început să execute serviciul aşa cum a putut el. Dacă îi arătam eu procedeul, sigur nu ar fi fost aşa de încântat ca atunci când l-a descoperit singur folosind tableta.”, ne-a povestit antrenoarea lui Mihai, Olimpia Purendea.

Când l-am întrebat pe Mihai unde vrea să ajungă cu tenisul de masă, ne-a răspuns fără să stea prea mult pe gânduri.

“Vreau să fac tenis de masă până ajung numărul 1 mondial”

Coleg de antrenament cu Maria şi Mihai este şi Dragoş Bujor. Băieţelul deşi are doar 9 ani face deja tenis de masă de 4 ani şi nu este deranjat că îşi sacrifică timpul liber pentru antrenamente.


"Fac antrenamente cinci zile din cinci câte trei ore pe zi. În vacanţă merg de două ori la antrenamente. Şi dimineaţa şi seara, câte trei ore de fiecare dată."

Alexandru a început tenisul de masă împreună cu un fost coleg de grădiniţă. Se bucura că se pot juca împreună, dar pentru Alexandru, rapid, lucrurile au luat o întorsură serioasă.

"Vreau să fac tenis de masă până ajung numărul 1 la nivel mondial, iar idolul meu este campionul mondial Zhang Jike."

În anul 2015 Dragoş Bujor a devenit campion naţional la echipe şi a obţinut locul 3 la individual (categoria 8-10 ani), campion Municipal la simplu (categoria 9-10 ani), şi câştigător al mai multor cupe şi competiţii judeţene.

bottom of page