top of page
Search

ACCENTUL PE 'A'

De multe ori ne întrebăm: cum este posibil ca anumite rezultate să fie consistent pozitive pe durate lungi de timp?


Ne uităm la proiecte, programe de antrenament, exerciții și credem că acestea sunt motivele care au dus aceste rezultate.


În realitate, ceea ce face cu adevărat diferența -- în special în sport! -- este calitatea individuală a jucătorilor. Indiferent de vârstă, experiență, calități native sau acumulate, ei sunt cei care ne aduc bucurie, ne încântă privirea cu jocul lor și -- prin pură determinare -- pot încerca să facă totul mai bine de la meci la meci, ajungând în situația în care aduc rezultate pozitive nenumărate, în mod continuu.


Sigur, trebuie să oferim acestor jucători pregătire tehnică și tactică -- în regim individual și în regim de echipă -- însă nu trebuie să uităm nici o clipă că cel mai important lucru pe care trebuie să îi ajutăm să îl obțină este dezvoltarea unei atitudini care să îi determine tot timpul să devină din ce în ce mai buni în ceea ce fac. Trebuie să îi învățăm să joace cu ambiție.



De ce este important ca ei să vrea tot timpul să se autodepășească?

Simplu: deoarece în ziua de astăzi, nivelul de competitivitate este extrem de ridicat și asta este situația în absolut toate domeniile de activitate.


Deviza Jocurilor Olimpice este "Citius, Altius, Fortius". A fost propusă Comitetului olimpic în anul 1894 de către Pierre de Coubertin. Provenind din limba latină, deviza se traduce: "Mai repede, mai sus, mai puternic".


Aceste trei elemente menționate în deviza olimpică reprezintă în timpurile moderne chiar așteptările pe care suporterii evenimentelor sportive le au la cei care participă în ele, în absolut toate sporturile -- individuale sau de echipă.


Pentru orice sportiv, singura șansă de a se ridica la nivelul acestor așteptări este de a încerca să devină din ce în ce mai bun -- antrenament de antrenament și meci de meci.


Accentul trebuie pus pe 'A'.

'A', de la Ambiție.

Recent Posts

See All
bottom of page