top of page
Search

ADEVĂRATA VICTORIE

Să fim sinceri, nimănui nu-i place să piardă...


Nu-mi pasă ce spune oricine, acel sentiment pe care îl avem în suflet după o înfrângere nu devine niciodată mai ușor.


În plus, acel sentiment oribil după o înfrângere poate provoca mult mai multe daune decât ar trebui cu adevărat.

Pentru că, după un eșec, mulți antrenori devin obsedați de a face totul să nu mai piardă niciodată și se concentrează pe dezvoltarea unei „mentalități de învingător” în jucătorii lor. Creierul nostru adult, trecut prin multe experiențe, unele bune dar și unele rele, vede aceasta ca fiind lucrul logic de făcut, dar de multe ori micii noștri jucători nu văd lucrurile în același fel.


O mare greșeală ar fi punerea accentului pe jocul pierdut, adăugând în acest fel pe jucători o presiune inutilă. Mergând pe această cale, situația poate escalada din rău în mai rău foarte repede.


Acesta este motivul pentru care la V. K. SOCCER încercăm să ne concentrăm mai mult pe *dezvoltarea* jucătorilor, decât pe crearea unei obsesii pentru victorii.


De acord, în orice meci sunt jucători care au jucat bine, iar ei merită din plin lăudați. Dar mai sunt și jucători care au jucat mai puțin bine... Pe aceștia trebuie să îi corectăm nu numai prin a-i face să conștientizeze și să-și asume greșelile făcute, pentru a folosi experiența în scop constructiv, de învățare, dar trebuie în același timp să le creăm și o provocare pentru viitor -- prin care (1) să îi asigurăm că își vor păstra locul în lotul echipei și (2) să subliniem importanța reducerii greșelilor personale.


Construirea unei echipe -- de la dezvoltarea abilităților fizice și până la dezvoltarea celor tehnice și tactice -- trebuie făcută într-un mediu distractiv și plăcut, unde accentul se pune pe comunicare, înțelegere și spiritul de echipă. Astfel, jucătorii vor deveni din ce în ce mai buni. Încrederea lor va crește și vor construi o înțelegere a ceea ce este necesar de la ei -- atât la nivel individual cât și la nivel de echipă.


Și acum, lucrul cel mai important...


Acordând mai mult timp și atenție dezvoltării individuale a jucătorilor și modului în care comunică și cooperează între ei, vom ajunge să construim o mentalitate de învingători -- care însă va veni de la sine.


Odată ce jucătorii ajung la un nivel în care atât încrederea în ei, cât și abilitățile lor s-au îmbunătățit, ei vor fi în mod natural mai dornici să câștige și mai capabili să o facă. Se vor simți pregătiți să câștige și nu doar că doresc să câștige. Ei vor ști că dacă greșesc este în regulă, pentru că nu este esențial ca întotdeauna să câștige.

Vor încerca lucruri pe care s-ar putea să nu le facă în mod normal, dar este în regulă, pentru că nu totul este legat de a învinge.


Sigur vor fi denivelări de-a lungul drumului, pe traseul stabilit de noi, dar, odată ce jucătorii noștri vor înțelege că a avea o mentalitate de învingător nu este cel mai important lucru, veți vedea toți acești copii transformăndu-se în fotbaliști sub ochii noștri – sunt sigur de asta!

Recent Posts

See All

Subscribe Form

Thanks for submitting!

Tel/SMS 0754 028 058

  • Google Places
  • Facebook
  • Instagram

©2015 by V. K. SOCCER. Proudly created with Wix.com

bottom of page