top of page
Search

IMPORTANȚA PREZENȚEI


Raportat strict la jucători, pentru foarte mulți dintre amatorii fotbalului o echipă este grupul de titulari care reprezintă un club de fotbal în timpul unui joc oficial -- plus, bineînțeles, jucătorii de rezervă. Asta, însă, pentru cei care nu pot fi considerați adevărați suporteri de fotbal...


Cum așa, întrebați? Simplu. Pentru că adevărații suporteri știu că o echipă este cu mult, mult mai mult decât doar jucătorii -- titulari și rezerve -- care o reprezintă în meciurile oficiale; o echipă include TOȚI jucătorii care participă la antrenamente în mod regulat. Și aici se evidențiază două lucruri foarte importante în dinamica unui club de fotbal:

  1. Nici o echipă din lume nu se bazează doar pe numărul de jucători necesari pentru un singur meci, și

  2. Absolut toate cluburile din lume au în lotul de jucători -- pentru echipele de orice grupă de vârstă! -- un număr de jucători care să acopere numărul necesar pentru meciurile oficiale, plus câțiva alți jucători care să asigure acoperirea oricăror situații neprevăzute (cartonașe galbene sau roșii, accidentări, îmbolnăviri, etc ).

Ca atare, o echipă a unui club este reprezentată -- în principal! -- de TOȚI jucătorii care se antrenează pentru echipa respectivă. Iar la meciurile oficiale participă -- ca titulari și rezerve -- jucătorii care sunt considerați de către antrenori a fi cei mai în formă pentru a reprezenta cu succes echipa în timpul unui meci. Asta înseamnă -- la propriu! -- că absolut ORICE JUCĂTOR CARE SE ANTRENEAZĂ ÎN MOD REGULAT cu echipa -- indiferent de grupa de vârstă! -- are posibilitatea ca, în urma calității evoluției sale la antrenamente, să fie ales să participe la jocuri oficiale.

În mintea oricărui suporter adevărat de fotbal, cele opt cuvinte de bază din propoziția de mai sus, cele scrise cu majuscule, reprezintă esența unei echipe. Punct!

O echipă este grupul de jucători care, antrenament de antrenament, sunt prezenți și fac tot ce pot pentru a demonstra că ei merită să facă parte din grupul de jucători aleși pentru următorul meci.


Totul începe cu prezența! Este cel mai simplu lucru lucru pe care jucătorii (și părinții, în cazul echipelor de copii!) îl pot face, atât pentru ei înșiși, cât și pentru echipa lor: să fie prezenți la antrenamente. De pregătirea lor se ocupă antrenorii. Însă, indiferent cât de complexă este aceasta, de pregătire pot beneficia doar jucătorii prezenți la antrenamente.

9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page